Показателите на питейната вода в Брегово са в норма, но бедственото положение остава

Показателите на питейната вода в Брегово са в норма, но бедственото положение остава Показателите на питейната вода в Брегово са в норма, бедственото положение там се удължава, каза на пресконференция областният управител на Видин Албена Георгиева. Тя посочи, че пробите от питейната вода са взети на 15 март в Брегово и резултатите са били готови днес.
„Това, което многократно повтаряхме, което заявяваха от ВиК-дружеството и от Регионална здравна инспекция бе, че качеството на питейната вода в Брегово е добро. Питейната вода постъпва от кладенци, които нямат нищо общо със залятата помпена станция от водите на река Тимок. Не бива да има притеснение у хората за водата. Недопустима е ситуацията в Брегово да се използва за политическо говорене“, каза Албена Георгиева.
Бедственото положение в Брегово бе обявено на 11 март, а с решение на общинския щаб за защита при бедствия срокът е удължен до края на седмицата заради високото ниво но река Тимок.
„Водата вече е спаднала с около 1 метър. Обстановката вече бавно се нормализира. Река Тимок повиши нивото си заради снеготопенето и скатните води, които събира. За справяне със ситуацията на община Брегово е предоставена мощна хидромодулна помпа“, допълни Албена Георгиева.
19.03.2018, 16:15 часа
503 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha