Вкараха в затвора рецидивист, извършил поредна кражба в Мездра

Вкараха в затвора рецидивист, извършил поредна кражба в Мездра Една година „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на Т. Узунов за извършена от него кражба при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 196, ал. 1 ,т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1 ,б. „а“ и „б“ от НК.
Осъденият Т. Узунов (на 40 години) е криминално проявено лице, с девет присъди, предимно за кражби. Мъжът често злоупотребявал с алкохол, като извършвал престъпления и с цел осигуряване на средства за пиене.
През м. ноември 2017 г. Узунов решил да извърши поредна кражба в една от съседните му къщи на ул. „Витоша“ в гр. Мездра. Той знаел, че във въпросният дом на починалия бивш ръководител на танцовия състав в града няма никой и понастоящем той е необитаем. Крадецът проникнал вътре и от стаята, преддверието и мазето взел множество битови уреди и вещи, които сложил в носените с него плик и чувал. Сред откраднатото имало плазмен телевизор, бойлер, отоплителна печка, пасатор, радиокасетофон, апарат за измерване на кръвно налягане, дървен боздуган с топка и др. Рецидивистът взел около 5 литра ракия от стъклена дамаджана в мазето и три книги – „Робинзон Крузо“ на Даниел Дефо, „Лунната долина“ на Джек Лондон и сборник „Източни мъдрости“.
Няколко дни по-късно Узунов заменил откраднатия телевизор за мобилен телефон със сензорен екран.
За извършената кражба разбрал близък на пострадалото семейство, който подал сигнал в полицията.
Разпитан на досъдебното производство, Узунов се признава за виновен и дава кратки обяснения за действията си, но изрично посочва, че бил пиян по време на престъпното деяние и не помни къде е продал „дреболиите“, които бил взел от къщата.
От назначената по делото съдебно-оценителна експертиза се установява, че стойността на отнетите от осъдения движими вещи възлиза на 491 лева.
Т. Узунов се е признал за виновен за извършената от него кражба и е сключил споразумение с районната прокуратура в Мездра, което съдът е одобрил.
19.03.2018, 16:33 часа
1001 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha