"Ботевъ" /Брусен/ разби с 6:0 "Ураган 33" /Софрониево/ и оглави класирането в "Б" ОФГ Враца

"Ботевъ" /Брусен/ разби с 6:0 "Ураган 33" /Софрониево/ и оглави класирането в "Б" ОФГ Враца „Ботевъ“ (Брусен) разгроми „Ураган 33“ (Софрониево) с 6:0 на старта на пролетния полусезон от първенството в "Б" ОФГ Враца. Двубоят бе от 11-ия кръг на шампионата в регионалната пета дивизия и се игра на изкуствения терен на градския стадион в Мездра.
С пет гола за тима от мездренското село се отличи голмайсторът на отбора Габриел Лисигерски, а веднъж се разписа бранителят Преслав Петков. Благодарение на този категоричен успех, девети от началото на сезона, играчите на Брусен излязоха начело във временното класиране, с една точка повече от основния си претендент за първото място - „Ботев“ (Попица), който обаче е с мач по-малко.
Домакините решиха нещата в своя полза още преди почивката, когато вкараха шест безответни гола. Цели пет пъти се разписа централният нападател Габриел Лисигерски, който вече има в актива си 24 точни попадения и е начело в листата на голмайсторите в групата. Той можеше да се разпише още веднъж, но пропусна да реализира дузпа. Един гол отбеляза универсалният бранител Преслав Петков, който е син на известния футболист на „Локомотив“ (Мездра) от близкото минало Тихомир Петков-Тихача.
През втората част отборът на Брусен направи няколко смени и понамали темпото, като по този начин пожали своя изпаднал в нокдаун съперник.
„Ботевъ“ (Брусен): Иван Тончев, Коста Рагьов, Павел Атанасов, Теодор Тодоров, Преслав Петков, Мартин Монов, Любомир Мишев, Славчо Костов, Габриел Лисигерски, Станислав Иванов (кап.) и Цветослав Ценов. След почивката влязоха Светлин Каменов, Николай Момчилов, Владимир Цеков, Генади Вълчовски и Цветомир Цветков; водач на отбора - Петко Карашлийски.
В двубой от същия кръг „Строител“ (Кунино) победи „Любимец“ (Търнава) с 5:0. Срещата „Ботев“ (Попица) – „Огоста Б“ (Хайредин) беше отложена, а „Искра“ (Власатица) по програма почиваше.
Начело в класирането излезе „Ботевъ“ (Брусен) с 27 точки, следван от „Ботев“ (Попица) с 26 т. и мач по-малко. Трети е „Строител“ (Кунино) с 22 т.
В следващия кръг лидерът почива, а след две седмици приема „Ботев“ (Попица). Дербито между първи и втория в таблицата ще се играе на 1 април (неделя) от 15.30 часа на изкуствения терен на градския стадион в Мездра.
19.03.2018, 16:51 часа
1241 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha