Съдят селски кмет от Видинско за фалшив документ

Съдят селски кмет от Видинско за фалшив документ Районна прокуратура – Видин е предала на съд В. Флоров, кмет на кметство с. Неговановци, и В. Панайотова за извършени от тях престъпления по чл. 311, ал. 1 и по чл. 309, ал. 1 от Наказателния кодекс.
През ноември 2016 г. обвиняемата Панайотова работила като осигурителен посредник към Пенсионно осигурително дружество „Алианц България“ АД. В кръга на службата си тя следвало да набира осигурени лица към задължителен универсален пенсионен фонд, управляван от компанията.
На 21.11.2016 г., във Видин, тя съставила заявление за промяна на участие и прехвърляне на натрупаните суми по индивидуалната партида в друг съответен фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване, на което придала вид, че същото изхождало от лицето М.К. от гр. Брегово. Обвиняемата се подписала в графа „Осигурено лице“ и го занесла в кметството на село Неговановци.
Обвиняемия Флоров, в качеството си на кмет, като длъжностно лице и като орган на местната администрация, имал право да извършва нотариално удостоверяване на подписи на частни лица върху документи.
Въпросното заявление му било представено от Панайотова и в отсъствие на посоченото в него лице – М.К., той извършил нотариалното заверяване на документа. По този начин Флоров потвърдил, че осигурената лично се явила и положила подпис пред него.
Този документ обвиняемата В. Панайотова представила пред Пенсионно осигурително дружество „Алианц България“ АД, за да докаже, че М.К. желае да бъде прекратено правоотношението между нея и Пенсионноосигурителна компания „Съгласие“, както и участието й в съответния пенсионен фонд. Наред с това натрупаните средства в индивидуалната партида на М.К. се прехвърляли в задължителен универсален пенсионен фонд „Алианц България“.
​В хода на досъдебното производство по делото е била изготвена комплексна съдебно графическа и техническа експертиза, установила, че подписът в заявлението бил положен от обвиняемата Панайотова, а нотариалната заверка – от обвиняемия Флоров.
Предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.
20.03.2018, 10:43 часа
2499 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha