​Внимание! Бум на шарка във Врачанско, откриха и болен от туберкулоза

​Внимание! Бум на шарка във Врачанско, откриха и болен от туберкулоза Повишаване на болните от варицела и скарлатина във Врачанско e отчетена през изминалата седмица от здравните власти в региона, научи BulNews.bg. Само за няколко дни от варицела са се заразили нови 5 души, съобщиха от регионалната здравна инспекция. Наред с варицелата са установени и три случая на скарлатина и един болен от туберкулоза.
През миналата седмица здравните власти са регистрирали един заразен човек с ентероколит и двама болни от морбили или както я знаем – дребна шарка.
Морбили е остро инфекциозно заболяване, което се характеризира с обща интоксикация, възпаление на лигавицата на горните дихателни пътища, характерен обрив по кожата и усложнения от страна на дихателната система. Дребната шарка е детска инфекция, която се разпространява по въздушно-капков път. Вирусът прониква в организма през лигавицата на горните дихателни пътища и конюктивите. Инкубационният период е 9-11, рядко 17-21 дни. Грипът и острите респираторни заболявания в областта все още са високи, като за миналата седмица са регистрирани 55 случая.
 
 
21.03.2018, 08:15 часа
1384 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha