ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за трафик на хора през границата

ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за трафик на хора през границата ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за трафик на хора през границата
Операцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура; задържани са 18 участници в престъпната дейност, на 7 от тях са повдигнати обвинения за престъпление по чл.321 от НК
Под наблюдението на Специализираната прокуратура на 17 март, служители на ГДБОП и териториалните й служби в Хасково, Кърджали и София проведоха специализирана полицейска операция с цел неутрализиране на организирана престъпна група, превеждала чужденци през границата на страната и подпомагала тяхното пребиваване у нас - престъпления по чл. 321, вр. чл.208 и чл. 281 от Наказателния кодекс.
В хода на действията по разследването са претърсени 15 адреса на територията на област Хасково и Годеч, както и два автомобила. Иззети са множество мобилни телефони, сим карти, парични суми и други вещи и предмети, имащи отношение към документирането на престъпната дейност на групата. Задържани са 18 души.
На седем от тях - български, турски и сирийски граждани, са повдигнати обвинения за престъпление по чл.321 от НК. На петима от обвиняемите е наложена постоянна мярка „задържане под стража", а на други двама - мярка за неотклонение „парична гаранция".
Работата по документирането и доказването на престъпната дейност на групата продължава под наблюдението на прокуратурата.
21.03.2018, 10:31 часа
1110 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha