Ученици от Средно училище „Христо Ботев“-Враца се запознаваха с професията „фармацевт“

Ученици от Средно училище „Христо Ботев“-Враца се запознаваха с професията „фармацевт“ По проект BG05M2OP001-2.004-004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – фаза ІI“, направление "Гражданско образование ", "Институционални знания и култура " ученици от група по интереси „Таралеж“ от Средно училище „Христо Ботев”-Враца с ръководител Теменужка Николова и съвместно с кариерният консултант Ерика Йончовска, от Центъра за кариерно ориентиране, към ЦПЛР, Център за работа с деца провеждат ,,Професиографски екскурзии“ до институции.
Целта е учениците да се запознаят с дейността, отговорностите и задълженията на професията/длъжността/. Информират се какви са трудностите и предизвикателствата в професията, ресурсите, с които се работи, необходими личностни качества, знания и умения, образование и възможностите за кариерно развитие.
Крайната цел на проекта е да насочи учениците към избор на бъдеща професия, която да отговаря на техните качества и способности.
На 20 март група „Таралеж“ посети аптека, където управителят запозна присъстващите с професията „Фармацевт“.
21.03.2018, 11:40 часа
1650 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha