В СДС искат оставката на лидера си Божидар Лукарски

В СДС искат оставката на лидера си Божидар  Лукарски Сред седесарите зрее напрежение и част от тях се готвят да поискат оставката на лидера си Божидар Лукарски на заседание на Националния съвет на 17 април.
Вече е взето и решение за това – на съвещание на партийните структури от Югоизточна България, което се проведе в Стара Загора. Това съобщи областният председател на СДС – Стара Загора Николай Александров.
Според устава на СДС председателят на партията може да бъде свален с две трети от гласовете на членовете на Националния съвет. Ако лидерът падне, се назначава временно изпълняващ длъжността и се свиква Национална конференция, която да избере новият шеф на сините.
Хората по места не са доволни от изолацията на партията в момента от останалите десни формации и от липсата на активна политика спрямо новото правителство и яснота за бъдещето на СДС.
"Той води партията на никъде", каза по адрес на Лукарски неговият заместник и бивш лидер на СДС Емил Кабаиванов.
От СДС вече обявиха, че формата Реформаторски блок е изчерпан и партията ще преустанови членството си в него. Преговорна група, в която влизат зам.- председателите Румен Христов и Емил Кабаиванов, бе натоварена със задачата да се срещне с хората по места и да проучи нагласите за коалиция и възможните партньори в дясно.
Чрез попълване на анкетна карта всеки от членовете на СДС може да изрази своето мнение и да посочи коалиционен партньор. Участниците в съвещанието потвърдиха опозиционния характер на СДС и анти-ГЕРБ политиката, която партията ще води и в бъдеще.
"Не сме гласували за Румен Радев и това не е нашият президент"- посочиха още представителите на СДС. "Под никаква форма няма да участваме в политически проект, вдъхновен от новия президент".
"Обединението вдясно е крайно наложително, ако партиите в тази част на политическото пространство искат да оцелеят и да участват във властта. Близо 300 хил. гласа на последните избори, разделени между три партии, няма да доведат до успех", каза още Кабаиванов.   
21.03.2018, 13:07 часа
1275 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha