Серийният бомбаджия от Тексас е мъртъв след полицейска акция

Серийният бомбаджия от Тексас е мъртъв след полицейска акция Заподозреният за серия смъртоносни бомбени експлозии в Остин, Тексас, е мъртъв след мащабна полицейска операция, съобщи Би Би Си, позовавайки се на US медии.
Мъжът загинал след взривяване на устройство на междущатска магистрала в район, намиращ се северно от града, съобщи Си Би Ес нюз.
Агенти на ФБР извършват разследване на място.
Това става след експлодиране на четири колетни пратки в Остин и една в Шерц, на стотина километра южно от щатската столица.
Кадри от охранителни камери на „лице, представляващо интерес" и излъчени от американски медии, показват бял рус мъж да носи големи пакети.
Очаква се полицията на Остин по-късно днес да даде подробности по случая.
При първата експлозия в къща в Източен Остин на 2 март загина 39 годишен мъж. На 13 март в други райони на града избухнаха две бомби. Убит беше 17-годишен младеж, а майка му и възрастна жена бяха ранени.
На 18 март с бомба капан в Остин бяха ранени двама мъже. Заради направата на устройството полицията предполагаше, че извършителят има добра квалификация за този вид дейност.
Последната експлозия бе на 20 март в разпределителен пункт на „Федекс" в Шерц, като взривилата се пратка била предназначена за Остин.
Полицията на тексаската щатска столица обяви награда от $100 000 за информация, която да доведе до залавянето му, а губернаторът на Тексас Грег Абът добави още $15 000.
21.03.2018, 13:27 часа
765 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha