ПГТР-Враца отбеляза 90-ата си годишнина /снимки/

ПГТР-Враца отбеляза 90-ата си годишнина /снимки/ Днес Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца отпразнува своята 90-годишнина с грандиозно шествие и концерт, видя BulNews.bg.
Сутринта учениците и учителите от елитното професионално училище преминаха пешеходната зона на Враца от площад „Македония“ до площад „Христо Ботев“, съпроводени от духов оркестър и мажоретки. Шествието приключи пред Драматично-кукления театър където в голямата зала учениците бяха подготвили уникален спектакъл за своите гости. Тържеството се проведе под надслов „90 години –училище за най-добрите“, а официален гост бе кметът на града Калин Каменов.
Изявите на учениците започнаха с националния химн и слово на директора Румяна Петкова. „Поклон пред таланта, труда, несломимия дух и голямата обич на всички бивши и настоящи учители в благородното им дело да учат и възпитават, и да се грижат за най-ценното - децата на България. В ПГТР учебните дни са дни на творчество, провокирано от нови идеи и пълна хармония. И тази учебна година е изпълнена с много надежди и очаквания за успешни инвестиции от знания. Учениците инвестират своето образование, за да разкриват пред себе си възможности за реализация в бъдеще, жадни за наука и светлина, за знание, което ражда мечти и надежди“.
В ПГТР се обучават кадри с висок професионализъм и отлична реализация в търговията, ресторантьорството, месопреработвателната, млекопреработвателната, хлебната и сладкарската индустрии. Учениците усъвършенстват своите умения в Германия, Испания, Франция, Гърция и Канарските острови. От 2017г. ПГТР притежава Харта за мобилност в областта на професионалното образование и обучение, признание за 18-те реализирани проекти по програмите на Европейския съюз Леонардо, Коменски и Еразъм+, апогей в политиката на интернационализация на училището.
Гимназията се гордее с амбициозните си преподаватели, които осъществяват ясна, целенасочена, силна, активна, последователна и модерна образователна политика. Училището е включено в списъка на Министерство на образованието и науката за иновативни училища.
22.03.2018, 11:46 часа
2518 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha