Двама рецидивисти, с присъди за прокарване на неистински банкноти, отиват на съд за поредна измама

Двама рецидивисти, с присъди за прокарване на неистински банкноти, отиват на съд за поредна измама Окръжна прокуратура – Враца е предала на съд 61-годишния Б. Лазаров от София и У. Капинга на 61 години от Танзания – за извършено от тях престъпление във Врачанско. 
Около 19:30 ч. на 28.03.2017 г. обвиняемите Лазаров и Капинга дошли на бензиностанция в село Селановци, където закупили минерална вода и малка бутилка уиски. Двамата седнали на външна маса за десетина минути, след което се върнали при продавачката на бензиностанцията. Лазаров й обяснил, че автомобилът им е повреден и оставен на майстор в селото, поради което им трябва моторно масло. Жената ги насочила към наличния в търговския обект асортимент, като те избрали четирилитрова туба. Вече на касата, в допълнение, мъжете поискали по два стека цигари „Карелия“ и „Давидоф“ и един стек „Дънхел“. Така сметката им станала около 320 лева.
Вместо да платят, Лазаров заявил на продавачката, че с приятеля му нямат в себе си български пари, като попитал дали е възможно да оправят сметката в евро. Междувременно Капинга подал на Лазаров няколко банкноти с номинал от по сто и хиляда евро, каквито жената не била виждала до онзи момент. Тя се съгласила да приеме от тях плащане в евро, като по този начин искала да помогне. Понеже нямало практика в бензиностанцията да се пазарува с чужда валута, жената оставила в касата свои лични пари. Тя взела дадените й две банкноти от по сто евро и върнала ресто в размер на осемдесет лева, след което двамата клиенти напуснали търговския обект.
На следващия ден продавачката отишла в гр. Оряхово, където показала двете банкноти на служителка от банка ОББ, която й обяснила, че те са фалшиви. Пострадалата веднага уведомила кварталния полицай и подала жалба за случилото се.
В хода на разследването са били извършени техническа, видеотехническа и лицево-идентификационна експертизи, които са установили както неистинността на парите, така и извършителите на престъпното деяние.
Обвиняемите Лазаров и Капинга са многократно осъждани, в това число и за прокарване на неистински парични средства.
22.03.2018, 16:08 часа
2185 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha