Радев прие поканата на Ердоган за лична среща

Радев прие поканата на Ердоган за лична среща Президентът Румен Радев отговори на отправената от турския му колега Реджеп Тайип Ердоган покана за провеждането на лична среща. Радев изпрати писмо, в което пише:
„Споделям изразеното от Вас желание да проведем лична среща в близко бъдеще. В тази връзка, предлагам тя да се състои в рамките на предстоящата Среща на върха на НАТО през юли тази година в Брюксел, където ще имаме възможност да обсъдим по-задълбочено развитието на сътрудничеството и диалога на най-високо равнище между нашите страни“.
Припомняме, че на 26 март, понеделник, Ердоган идва в България за среща с лидерите на Европейския съюз. На нея турският президент ще разговаря с председателите на Европейския съвет – Доналд Туск, на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на ротационното председателство Бойко Борисов. Целта на срещата е Турция да потвърди ангажимента си да задържи близо 4 милиона мигранти на своя територия. В замяна южната ни съседка ще получи втория транш от европейски средства за подпомагане на Анкара за справяне с кризата с бежанците.
Тази среща беше уговорена при посещението на германския канцлер Ангела Меркел в България през януари. Тогава тя приветства инициативата на премиера Бойко Борисов за среща с Ердоган. 
След визитата на Меркел държавният глава Румен Радев каза, че според него не е нормално български премиер и германски канцлер да съобщават за визита на чужд президент и Радев да разбира от медиите за това. 
23.03.2018, 15:54 часа
1143 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha