Мими Христова стана вицешампионка на „Дан Колов – Никола Петров“ /снимки/

Мими Христова стана вицешампионка на „Дан Колов – Никола Петров“ /снимки/ Врачанката Мими Христова стана вицешампионка в 56-то издание на турнира „Дан Колов – Никола Петров“, който се провежда в столичната зала „Арена Асикс“. В категория 59 кг бронзовата медалистка от Евро 2016 победи в четвъртфинал туркинята Yesilirmak Elif Jale, а след това тушира полякинята Катаржина Мадровска. Във финала обаче състезателката на "Левски" остъпи пред рускинята Светлана Липатова с 1:5 и трябваше да се задоволи със среброто.
Нейният съотборник в столичния клуб Николай Вичев, който обаче получава заплата от "Ботев 93" и от следващия сезон би трябвало вече официално да представя Враца, донесе титла за България. Талантът в класическата ни борба започна с победа в осминафиналите при 63-килограмовите над сърбина Nadj Tamas с 4:1, а след това срази и украинеца Дмитро Добров с 4:0. В полуфиналите той хвърли бомбата на турнира, отстранявайки олимпийския вицешампион Ота Шинобу от Япония с 9:0. Във финала 25-годишният ни национал се справи с румънеца Раду Михай с 4:1. Вичев получи златния си медал от спортния министър Красен Кралев. Това е първо отличие за него от голямо първенство.
Трима от последните попълнения в "Ботев 93" също се пуснаха в надпреварата. Стоян Кубатов /72 кг/ беше спрян в осминафиналите от румънеца Cojocari Ilie. При 82-килограмовите се бориха Светослав Николов и Росиан Дермански. Те стартираха с успехи в осминафиналите съответно срещу японеца Nozaki Ryuya и грузинеца Bolkvadze Gela. В четвъртфиналите обаче Николов загуби от поляка Едгар Бабаян, а Дермански падна от Атем Аслан. Все пак Светослав стигна до репешажите, но претърпя ново поражение, този път от украинеца Oleksandr Beolotsky.
Още в квалификациите на категория 55 кг монтанчанинът Стефан Григоров отстъпи от Андрей Георгиев с 0:5.
Турнирът „Дан Колов – Никола Петров“ е генерална проверка за европейското първенство в Русия в края на април.
24.03.2018, 13:36 часа
985 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha