Бойко Борисов привика посланика ни от Москва за... консултации

Бойко Борисов привика посланика ни от Москва за... консултации България привиква посланика си в Русия за консултации с българското правителство.
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с извънредния и пълномощен посланик на България в Руската федерация Бойко Коцев.
Двамата са обсъдили случая "Скрипал", както и реакциите по него в Русия, в Европейския съюз и на международната общност.
Премиерът Борисов разпореди на посланик Коцев да се прибере в София за консултации с българското правителство, съобщи правителствената пресслужба.
Вчера стана известно, че редица страни от Евросъюза, както и САЩ, експулсират руски дипломати заради отравянето на двойния агент Сергей Скрипал и дъщеря му.
България не е сред страните, които се включват в акцията. Това става ясно от думите на премиера Бойко Борисов в Брюксел. Той каза, че няма достатъчно доказателства за участието на Русия, както и че трябва да се консултира с коалиционните си партньори от "Обединени патриоти", преди да реши дали София ще участва в европейската акция.


 
27.03.2018, 16:00 часа
1242 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha