БСП иска Борисов да обясни за привикването на посланик Коцев

БСП иска Борисов да обясни за привикването на посланик Коцев БСП поиска премиерът Бойко Борисов да се яви в парламента и да даде обяснения за решението си да извика за консултации българския посланик в Русия Бойко Коцев. Вчера стана ясно, че министър-председателят е взел тази дипломатическа мярка.
Вчера премиерът е провел разговор с Коцев, за да обсъдят случая "Скрипал", реакциите на Русия и Европейския съюз и да го извика за консултации в България.
Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев коментира лаконично темата. "Такива посегателства (отравянето на Скрипал и дъщеря му Юлия - бел. ред.) са удар и върху върховенството на закона в дадените държави и показват, че с такива методи в 21 век не трябва въобще да се позволява да се действа. България е солидарна. Ние извикахме нашия посланик за консултации. Важното е наистина да покажем и солидарност, но е важно и да запазим нормални двустранните отношения с Русия", каза Радев.
От опозицията обаче не приеха така спокойно темата. Кристиян Вигенин от БСП съобщи, чесоциалистите настояват Борисов да се яви в парламента и да даде обяснения. "Наистина сме притеснени от развиващата се дипломатическа криза, която наподобява една различна ситуация - периодът на студената война. Това е повод всяка политическа сила в България внимателно да се замисли какво се случва всъщност. На второ място не сме удовлетворени от непоследователната позиция на българското правителство, защото в последните дни станахме свидетели на разнопосочни действия на външния министър, на министър-председателя. А това в такава ситуация създава рискове и за страната. Когато се заеме една позиция, тя трябва да се отстоява", каза Кристиян Вигенин.
Коалиционните партньори в управлението – Обединените патриоти, пък поискаха Коалиционен съвет, за да бъде обсъдена темата. Въпреки това лидерът на "Атака" Волен Сидеров подкрепи действията на правителството.
 
28.03.2018, 13:54 часа
1600 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha