Полицията предупреждава за измами с домашни животни

Полицията предупреждава за измами с домашни животни Внимавайте при продажба на домашни животни, предупреждават криминалисти от Областната дирекция на полицията във Видин. Препоръчваме на стопаните да бъдат предпазливи при контакти с търговци, които посещават дворовете им под предлог, че изкупуват животни.
Активизира се търговията с домашни животни (агнета и ярета) в региона в дните преди големите християнски празници - Великден и Гергьовден.
Криминалисти препоръчват на стопаните да бъдат предпазливи при установяване на контакти с търговци, които посещават дворовете им под предлог, че изкупуват животни. В редица случаи крадците представяйки се за купувачи, предварително оглеждат стопанствата, които по-късно обират.
За да не станете жертва на кражба или измама от мними купувачи:
Не оставяйте непознати лица сами в имота Ви под никакъв предлог. Молбата да ги придружите до тоалетна, да им донесете чаша вода, да им развалите пари, да им покажете животните, са най-честите способи, които крадците използват, за да отклонят Вашето внимание и да останат сами в помещението, в което държите парите си; Запомнете марката, цвета и номера на автомобила, с който се придвижват търговците, особено в случай, че сделката се провали или отложи; Укрепете, заключете и осветете стопанските постройки. Ако станете жертва на престъпление незабавно сигнализирайте на тел.112!
 
28.03.2018, 14:35 часа
2406 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha