Представители на Белоградчик и Княжевац се срещнаха с посланика на Сърбия у нас

Представители на Белоградчик и Княжевац се срещнаха с посланика на Сърбия у нас Повод за срещата с посланика на Сърбия у нас Владимир Чургус е 50-годишнината от подписването на договора за приятелство и сътрудничество между общините Белоградчик и Княжевац. На срещата са присъствали кметът на Белоградчик Борис Николов, председателят на Общинския съвет в Княжевац Миодраг Ивкович, заместник- кметът Миролюб Михайлович и Владан Радованович, координатор за трансгранично сътрудничество.
Посланикът Владимир Чургус е изразил удовлетворение от създадените добросъседски отношения и дългогодишно сътрудничество между двете общини, съобщиха от местната управа в Белоградчик. На срещата е споделена и тревогата от направената констатация, че северозападна България и източна Сърбия са най-неразвитите региони в двете държави. Затова те заслужават повече внимание и грижи на най-високо ниво, съобщиха от община Белгоградчик.
Основната тема, която е коментирана е за разкриването на Граничен контролно-пропускателен пункт на прохода "Кадъ Боаз" край белоградмишкото село Салаш и сръбското Ново корито. Посланикът е изразил мнение, че отварянето на граничния пункт стои на дневен ред години наред и вече е крайно време да бъде решен. А това би довело до увеличаването на туристопотока, още по-голямо сближаване на хората от двете страни и съществен потенциал за съживяване на икономическите връзки.
Кметът на Белоградчик Борис Николов е споделил, че преди четири години е осуетена в последния момент реална възможност започнатото строителство на пътя да бъде завършено и да бъде решен въпросът с пункта. Към настоящия момент Агенция «Пътна инфраструктура» дава положителни сигнали и обещания за завършване в близките две години, съобщават от пресслужбата на община Белоградчик.
01.04.2018, 10:05 часа
1028 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha