Пазете се! Варицела, туберкулоза и ентероколит повалят врачани

Пазете се! Варицела, туберкулоза и ентероколит повалят врачани Двама врачани са се разболели от жълтеница, а други двама от туберкулоза през изминалата седмица, научи BulNews.bg. Данните на здравните власти показват, че петима души пък са хванали ентероколит.
Регистрираните остри респираторни заболявания и грип са 41 на 10 000 човека, като стойностите са значително под епидемичните.
Важно да се знае за туберкулозата е, че ако не се лекува, води до смърт при повече от 50% от инфектираните. Най-застрашени от заразяване и заболяване са контактните, т.е. живеещите и работещите в едно помещение с болния. Не всеки контактен се разболява. От туберкулоза се разболяват хора с потисната имунна система. Предразполагащи фактори са непълноценното и нерационалното хранене, стресът, преумората, злоупотребата с алкохол, тютюнопушенето, т.е. всичко, което срива защитата на организма. От началото на годината на територията на област Враца от туберкулоза и варицела са се разболели десетки врачани, което показва една трайна тенденция на разпространение на двете заразни заболявания.
 
04.04.2018, 08:20 часа
1167 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha