Близо 80% от седесарите са против Лукарски

Близо 80% от седесарите са против Лукарски Заместник-председателят на СДС Румен Христов смята, че партията му трябва да се яви в коалиция на следващите избори. Във връзка с предстоящия Национален съвет той заяви, че близо 80% от подкрепящите СДС са се обявили против председателя Божидар Лукарски.
"78% от анкетираните са изразили недоволство към ръководството на СДС в лицето на нейния председател Божидар Лукарски. Ако половината от гласовете на Националния съвет са срещу дадена личност, то тази личност вече е бламирана", коментира Христов пред радио "Фокус".
„Оставането на длъжността председател на СДС не е от твоя полза и най-вече не е от полза на партията. Да обичаш на инат СДС не е най-доброто нещо. Ако си истински седесар, най-добре е да направиш крачка встрани. Г-н Лукарски направи каквото можа за партията. Но в момента ние сме в много тежко състояние, структурите са в тежко състояние, не реагираме по важни теми на обществото и това разколебава избирателите на СДС, от което ние се притесняваме най-много.“
Румен Христов допълни, че СДС вижда България в голямото семейство на европейските демократични сили. Вината за отсъствието на партията сред лидерските формации у нас не е на избирателите, увери той.
Христов подчерта, че единствата причина за краха на СДС се корени в личностни различия от партийното ръководство. От тук нататък стремежите на „десницата“ ще са насочени към привличането на критичната маса недоволни от управлението на страната граждани.
04.04.2018, 09:52 часа
713 1
Коментари

az

04.04.2018, 12:50 часа
при този процент се подразбира че ще си остане лидер . там е така=Онака
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha