Медицински експерти нищят случая с починалото от грип дете във Враца

Медицински експерти нищят случая с починалото от грип дете във Враца Комплексна медицинска експертиза трябва да даде отговори за смъртта на 4-годишното момиченце от Враца, което почина в началото на февруари след прекаран грип, научи BulNews.bg.  
Миналата седмица е станала готова първата съдебно-медицинска експертиза по случая. Въпреки заключението на експертите, наблюдаващият прокурор Камелия Трифонова е категорична, че ще назначи още една, по-мащабна експертиза.
„Ще се наложи да се назначи специализирана разширена експертиза, в която да бъдат включени специалисти, сред които ще има педиатър и вирусолог, за да могат да отговорят конкретно и подробно за причините за смъртта на детето и дали тя е в пряка причинна връзка с нарушения на правилата на добрата медицинска практика“, заяви Трифонова.
Специалистите, които ще изготвят експертизата, няма да са от Враца, а най-вероятно от София или Плевен. Причината е, че тук няма такива кадри, като в същото време от държавното обвинение се стремят да избегнат неприятната задача медицински лица да ревизират работата на колегите си.
„По-всяка вероятност ще търсим по-високо квалифицирани и по-отдалечени специалисти“, каза Трифонова.
Припомняме, че трагедията стана на 8 февруари тази година. 4-годишно момиченце почина от усложнения от грип във врачанската многопрофилна болница „Христо Ботев“. Първоначалната информация за заболяването на момиченцето бе мълниеносно протичаща инфекция с много бързо развиваща се клинична картина, което е възпаление на мозъка вследствие на грипа. По-късно излезе версия, че детето е починало от свински грип.
04.04.2018, 11:38 часа
3483 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha