Жени раздадоха храна на бедните и стари хора в Монтанско

Жени раздадоха храна на бедните и стари хора в Монтанско Жени от дамския клуб в Монтана раздадоха пакетирани храни и козунаци на бедните и стари хора. В кампанията „Направи добро за Великден“ се включиха много граждани и фирми. Цял бус с пакети дариха учениците , родителите им и учителите от Пето средно училище „Христо Ботев“. Подпомогнати са близо 250 души пенсионери, хора с увреждания и 90- годишни баби и дядовци от Монтана, селата Ерден, Крапчене, Стубел, Николово, Горно Церовене, Дълги дел, Говежда. Списъците са предоставени от социалната служба и кметовете, но с храна са зарадвани и семейства на ръба на оцеляването, отчете нотариус Валерия Тодорова.
„Раздадохме храните лично, прегърнахме всеки човек, минахме по черни пътища и кози пътеки. Видяхме много мизерия и тъга в очите. Бабите се разплакаха като получиха подаръците с най-необходимото. Възхитихме се на тяхното трудолюбие. Макар и на преклонна възраст продължават да копаят градините си и да чистят дворовете“, разказаха организаторите.
„Все още има добри хора, щом сте се сетили за нас. Благодаря за топлината , за вниманието на две момичета, които ми дадоха подаръци, каза 91- годишният Дядо Коло от Монтана, посетен и от бизнесдамата Камелия Евгениева.
"Да се смирим сега пред най-светлия християнски празник и да правим добро", каза 90- годишната баба Станка от село Николово.
06.04.2018, 15:22 часа
1784 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha