Митниците отпушиха границата, трафикът остава

Митниците отпушиха границата, трафикът остава Митническата система за пътни такси вече работи на автоматичен режим, приключили са техническите процедури. Трафикът обаче остава засилен.
От 13.00 ч. днес е възстановена автоматизираната обработка на пътни превозни средства в модула "Пътни такси и разрешителен режим" по всички ГКПП и системите работят нормално.
Аварийната обработка започна в 20.00 ч. в неделя и беше предварително планирана до 8.00 ч. утре. Техническите процедури бяха свързани с миграция на база данни към нов сървър с по-добри параметри.
Цялостното изпълнение на проекта, включващо и други оптимизационни дейности, ще доведе до ускоряване на обработката на превозни средства при контрол на пътните такси и разрешителния режим.
В същото време остава интензивен трафикът на контролно-пропускателните пунктове в страната.
На българо-сръбската граница трафикът е интензивен на изход на ГКПП „Калотина“ за товарни автомобили. На българо-македонската граница трафикът е интензивен на изход на ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Златарево“ за леки автомобили. На българо-гръцката граница трафикът е интензивен на вход на ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ за леки автомобили.
На българо-турската граница на ГКПП „Капитан Андреево“ трафикът е интензивен на изход товарни автомобили.
На българо-румънската граница трафикът е интензивен на изход на ГКПП „Дуранкулак“ за леки автомобили. 
 
09.04.2018, 15:10 часа
689 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha