Мъчат ни магнитни бури, най-силните предстоят

Мъчат ни магнитни бури, най-силните предстоят Геомагнитни бури ни тормозят от няколко дни и ще продължат да ни влияят до петък включително.
Плазмените частици от последното слънчево изригване са достигнали Земята и това е причината за смущенията.
Над България те са отчетени още в сряда през нощта между от 0 до 3 ч. За 24 часа скоростта на слънчевия вятър около Земята под влияние на “дългоживуща слънчева магнитно активна област” е нараснала от 450 км/с до около 570-580 км/с. Вчера тя бе приблизително 570 км/с и се очаква да мине 600 км/с, сочат данните на Центъра за слънчев и слънчево-земен мониторинг към БАН, цитирани от "Труд".
Във връзка с това най-интензивни ще бъдат “изригванията” в петък, когато почти през целия ден ще се отчитат малки магнити бури, показва прогнозата на gismeteo.com. Бури ще има и днес в часовете до обяд. Учените очакват те да са със средна мощност.
На хората, реагиращи остро на магнитните бури, се препоръчва да се въздържат от алкохол, мастни, пикантни и солени храни. Освен това е добре да се пият много течности, като акцент да се постави на слаби чайове, плодови напитки и вода. Не бива да се прекалява с физическото натоварване и с кафето. Вместо това се препоръчва да се прекарва време на открито и да се почива при възможност.
Учените успокояват, че обстановката все пак се нормализира и няма условия за нови слънчеви изригвания по посока на Земята в следващите дни.
12.04.2018, 09:13 часа
1000 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha