Видинската Асоциация по ВиК одобри плана, който предвижда поскъпване на водата

Видинската Асоциация по ВиК одобри плана, който предвижда поскъпване на водата Областната Асоциация по водоснабдяване и канализация прие на свое заседание бизнес-плана на ВиК Видин за следващите три години. Той предвижда цената на водата в общините, които се снабдяват гравитачно с вода- Белоградчик, Ружинци, Чупрене и Димово, да поскъпне двойно още през тази година. За останалите населени места в област Видин цената ще се вдигне с 12 стотинки. 
"Този резултат беше предопределен. Две общини гласувахме "против"- Белоградчик и Чупрене. Три общини се въздържаха, две общини не присъстваха, четири гласуваха "за". Определящи са гласовете на Видин и на държавата в лицето на областната управителка, които общо имат 75% от гласовете. Тези два гласа са достатъчни, за да бъде прието изменението в цената на водата в т.нар. "бизнес-план", каза кметът на Белоградчик Борис Николов.
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране трябва да утвърди плана на видинското водоснабдително дружество. Обсъжда се вариант, при който поскъпването да не е толкова драстично, добави Борис Николов.
"Комисията леко отстъпва назад, казвайки, че това са пределни цени и по места би трябвало поетапно, бавно да се вдигат цените. Очаквам, че ако цените скочат драстично, масово хората да спрат да плащат вода." /БНР
12.04.2018, 14:59 часа
1435 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha