Над 2000 подписа са събрани срещу смяната в ръководството на видинската болница

Над 2000 подписа са събрани срещу смяната в ръководството на видинската болница
Над 2 000 подписа са събрани до момента срещу кандидатурата за нов директор на видинската болница. Подписката е инициирана от социалистите във Видин. Освобождаване на настоящия директор на болницата д-р Виолета Дочкова ще се обсъжда на насрочено за 18 май извънредно събрание на акционерите. Предишният ръководител на лечебното заведение д-р Цветан Василев е предложен за длъжността.
Не искаме държавната ни болница да се превърне в частна, заяви Димитър Велков, председател на Областния съвет на БСП: 
"Човекът, който спрягат за директор на болницата знаете какво направи в предишния си мандат. Остави над 5 милиона задължения, което означава, че болницата всеки месец плаща над 50 хиляди лева, само за да оправи кредита. Той затвори две отделения- урологията, инфекциозно отделение. Той се опита да вкара частната търговска болница, слава богу не успя. Същата частна търговска болница функционира във Враца и виждаме какви са резултатите от функционирането ѝ там."
Здравеопазването няма цвят и гражданското несъгласие с въпросната кандидатура може да премине и в ефективни протестни действия, допълни още Димитър Велков. 

12.04.2018, 15:57 часа
764 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha