Чудовищна глоба от 3 млн. лв. отнесе благоевградска фирма с гръцки шеф

Чудовищна глоба от 3 млн. лв. отнесе благоевградска фирма с гръцки шеф На ГКПП – Кулата–трасе „Изход“ митнически служители извършили проверка на товарен автомобил - влекач марка „ДАФ" и полуремарке марка „Шмитц" - хладилник с водач гръцки гражданин, който превозвал акцизна стока от Гърция за Румъния. В камиона имало 94 кашона, съдържащи общо 10 048,500 кг тютюнево изделие „тютюн за пушене" - нарязани на ивици тютюневи листа. Собственик на камиона и тютюна е благоевградска фирма с управител гръцки гражданин, съобщиха от митниците.
 Превозваният тютюн бил без данъчен документ по ЗАДС или фактура, или митническа декларация, или придружителен административен документ, електронен административен документ, или документ на хартиен носител, или друг документ, удостоверяващ плащането, начисляването или обезпечаването на акциза, с което е прието, че дружеството е осъществило състава на административно нарушение по чл. 126 от Закона за акцизите и данъчните складове.
 Дължимият акциз от фирмата възлиза в размер на 1 527 372 лв. На базата на извършеното нарушение благоевградската фирма ще трябва да плати двойния размер на акцизната стока, а именно 3 054 744лв., каквато е наложената имуществена санкция. Районният съд в Петрич потвърди наказателното постановление с наложената санкция, като отне в полза на държавата тютюна и камиона с ремаркето превозващ го, който
възлиза на стойност 17 250 лв.
14.04.2018, 14:30 часа
1263 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha