БМВ фестът в Козлодуй вдигна адреналина на зрителите /снимки/

БМВ фестът в Козлодуй вдигна адреналина на зрителите /снимки/ Почитателите на BMW имаха възможност днес по обяд, 14 април, в центъра на Козлодуй, да станат свидетели на атрактивно автомобилно шоу на автомобили от марката. Феста откри Детелин Руневски, регионален представител на BMW клуб България.
Кметът на общината, г-жа Маринела Николова, приветства присъстващите граждани. „Радвам се, че Козлодуй е домакин на националния BMW фест”, каза тя. Последва любимото на феновете Донът шоу. Демонстрациите зарадваха многобройната публика, която бурно аплодираше всички изяви. Специални гости на Феста бяха Иво Войков, председател на BMW Клуб България, и Стефан Зашев, официален пилот на BMW за България. Този празник е осъществен с изключителното съдействие на Димитър Димитров.
С атрактивно каране и професионално изпълнен дрифт пилоти от града и ентусиасти събраха погледите на над  500 души. Преди да започне официалното откриване на БМВ феста, организаторите както и всички присъстващи почетоха паметта на загиналите в катастрофата на магистрала „Тракия“ с едноминутно мълчание.
Събитието се провежда за втора година в Козлодуй, и организаторите са категорични, че за вбъдеще ще се превърне в традиция. Кулминацията на откриването беше пилотът Стефан Зашев, който направи едно наистина уникално автомобилно зрелище, което накара публиката да настръхнете. Неговото участие обра аплаузите на хората. За публиката интересни се оказаха и участничките в дрифт шоуто жени, които се представиха повече от блестящо. В донът шоуто се включиха освен един от най-изявените дрифт пилоти в страната – Стефан Зашев и много други ентусиасти. Гости на автомобилното мероприятие бяха от най-различни градове в страната, а дошлите любители на марката. Бяха взети всички необходими мерки за безопасност. Подготвени бяха и пожарогасители на няколко места. Доказателство затова се оказа един от участниците от Ловеч, който освен че „запали” гумите на БМВ-то си от въртене, запали буквално и колата си. Веднага се спусна професионалният пилот Зашев и го угаси с пожарогасител. Бързата реакция успя да потуши пожара за отрицателно време.
„Тази година, за наша радост, мероприятието ни се радва на доста голям интерес и много публика. На днешния ден имаме гости от почти цяла България, като за наше щастие има хора, които са дошли и от Благоевград, което лично мен много ме зарадва. Имаме около 100 гости, които са дошли организирано с нощувки, отделно има много ентусиасти от целия Северозападен регион. Предложили сме на всички гости доста разнообразна програма през целия ден”, каза Димитър Димитров, един от организаторите.
Един от официалните гости и член на Управителния съвет на БМВ – Клуб за България Иво Войков коментира следното: „Клубът е създаден през 2002 година от една шепа ентусиасти. Общо взето в началото бяхме само 10-12 човека, абсолютно фенска организация. С течение на годините започнахме да се развиваме сериозно и да ставаме все повече, и в момента сме над 700 активни члена на клуба, над 100 000 човека, които ни следват, и над 50 000 такива, които ни следват в социалните ни мрежи. Колкото и нескромно да звучи, смело мога да твърдя, че правим най-големите автомобилни събития в България. Имаме ежегоден БМВ фестивал в Пловдив и тази година на него очакваме над 15 000 посетители. Имаме регионални структури в 13 града, както и в Козлодуй, разбира се. Наш представител е Детелин Руневски, благодарение на когото това мероприятие тук е страхотно. Тази година от пет души Управителен съвет, четири сме тук. Стефан Зашев е нашият официален пилот, от години работим заедно, изключително сме доволни от съвместното ни сътрудничество. Ако догодина от Община Козлодуй ни помогнат да намерим двойно по-голямо място за БМВ феста, обещавам, че ще докарам поне трима пилоти от този клас, като Стефан Зашев”. Регионалният представител за Атомната столица приветства всички гости и им обеща висок адреналин и добро настроение.
„Клубът в Козлодуй съществува от 2011 година официално, общо сме 42-ма активни членове. Мероприятието се провежда за втора година, като идеята в синхрон с Община Козлодуй е да направим така, че фестът да  може да се провежда ежегодно”, допълни Детелин Руневски, регионален представител на БМВ Клуб за България и за Козлодуй. Разбира се, цялото това шоу ще бъде „гарнирано“ с барбекю в Ботев парк и разходка с кораба „Радецки”.  Купонът ще продължи до късно вечерта.
14.04.2018, 17:05 часа
2341 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha