Мило Джуканович печели президентските избори в Черна гора

Мило Джуканович печели президентските избори в Черна гора Бившият премиер и бивш президент на Черна гора Мило Джуканович печели над 54 на сто от гласовете на президентските избори. Това сочат данните след обработка на 70 процента от бюлетините, съобщиха от управляващата Демократична партия на социалистите, чийто лидер е Джуканович.
На второ място е кандидатът на опозицията Младен Боянич, а на трето - единствената жена кандидат Драгиня Вуксанович.
"Дами и господа, скъпи приятели. Бих искал да заявя, че изпълнихме обещанието си и постигнахме още една значима победа за европейско бъдеще на Черна гора. Смятам, че този изборен резултат е доказателство , че Черна гора се развива по пътя на европейските ценности, европейските стандарти и пълноправното членство в ЕС", заяви Джуканович.
Той  благодари на коалиционните си партньори и заяви, че очаква същата категорична победа на предстоящите парламентарни избори. След речта си Джуканович отвори две големи бутилки шампанско и отпи от тях под аплодисментите на събралите се в изборния му щаб
"Ще продължа да се боря, като бих искал да помоля всички мои гласоподаватели да не приемат това като поражение, а като основа за една бъдеща битка", коментира най-сериозният му съперник Младен Боянич, който имаше подкрепата на повечето опозиционни партии, включително проруски фракции в страната.
16.04.2018, 09:14 часа
753 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha