Валери Симеонов планира да гради национална мрежа от оптични кабели, затова защитава интересите на онлайн хазартните оператори

Валери Симеонов планира да гради национална мрежа от оптични кабели, затова защитава интересите на онлайн хазартните оператори Вицепремиерът Валери Симеонов се оказа по-добър бизнесмен от мнозина свои колеги. От удобното място на един от ръководителите на държавата в момента, Симеонов не само от няколко години планира, но и вече активно действа в посока на изграждането на мощна мрежа от оптични кабели, с които да изгради своя лична система за бърз пренос на кабелна телевизия и интернет в цялата страна. По този начин собственикът на телевизия СКАТ иска ефективно да се намърда сред някои от големите онлайн оператори у нас и така да вземе парче от сочния дял на печалба, които те реализират. Нещо повече, макар и по непроверена информация, Симеонов има обещание за солидна подкрепа от голям международен оператор на онлайн залагания. Всъщност намеренията на Симеонов в тази посока излязоха наяве тези дни, когато под „шапката“ – „нека запазим морала на българина“, той официално се обяви срещу хазартната телевизионна реклама. Целта на това негово действие е дългосрочна, но и доста прозрачна. Ако той успее с бързото изграждането на своята оптична мрежа за пренос на данни, и ако вече със закон подобна реклама вече е забранена в ефир, то неминуемо всички потенциални клиенти рано или късно ще започнат да плащат пари в неговия дълбок джоб, вместо в този на държавата. Не е тайна, че за разлика от телевизията където всичко е видимо и официално, а данъците са безкомпромисни и неизбежни, рекламата онлайн има доста плюсове за първоизточника и партньорите му най-малкото, защото много големи части от този пазар са все още недостатъчно ясно законово рвгламентирани.
Всъщност, като горд собственик на кабелната телевизия СКАТ Симеонов отдавна мечтае и планира изграждането на подобна оптична мрежа. Още през 1992 година, когато той полага основите на медията си чрез изграждането на локална кабелна мрежа в кв. „Меден рудник“ в Бургас, той споделя пред тогавашни свои партньори, че следващото действие трябва да е пълното окабеляване на България чрез оптичен кабел. Занятието обаче се окззва доста скъпо, което пък отлага плановете на вицепремиера за по-силни финансови дни. Идеята му се заражда наново преди 4-5 години, когато вече „стъпил на врата на властта“ той обикаля страната и докато изгражда стабилна регионална политическа структура на партията си НФСБ, гради успоредно и икономически партньорства с цел реализация на мечтания бизнес.
Такъв негов партньор в района на Стара Загора например е собственикът на фирма „Ритъм – 4Б“ Руси Данев. Освен, че е един от най-богатите хора в Стара Загора и водещ предприемач в сферата на енергетиката, от няколко години Данев е и пръв бизнес авер на Симеонов. Именно те двамата са в дъното на предложението направено от Симеонов към Борисов, Стефан Гамизов да стане нов министър на енергетиката. Именно с Руси Данев Валери Симеонов планира изграждането на мрежа от оптични кабели из целият Старозагорски регион. Към него постепенно е трябвало да се включат и градовете Враца, Плевен, Монтана, та чак до Видин. Данев, който е един от главните спонсори на НФСБ в Стара Загора обещава своята финансова подкрепа за реализация на бизнесплана на своя приятел от Долен Чифлик. И докато практическата организация на плана е в ход, Симеонов се заема с логистиката и с постигането на нормативен комфорт за своя нов бизнес. Валери има свои хора в парламента, а самият той е вицепремиер, какъв по удобен момент за да разчисти полето на действие пред себе си? Именно тук той е неговите скрити партньори от онлайн хазартния бизнес предприемат и първото си действие – да се опитат да пренесат целият бизнес от телевизията в интеренет, а парите от неплатени данъци – в своя джоб. Реално, както и всеки път досега, и в този случай зад шумния популизъм на баровеца от СКАТ ТВ всъщност се крият съвсем прагматични и комерсиални цели.
Нека припомним, че когато преди около 6 месеца Валери Симеонов се „разкрещя медийно“, че в „Марица Изток 2“ има корупция, всъщност се оказа, че причината за неговите крясъци се съдържа във факта, че същия този негов близък авер от Стара Загора Руси Данев, е отстранен като основен доставчик на варовик за централата. Така и сега Симеонов далеч не се бори за „морала и благоденствието на българина“, а за личното си забогатяване и бъдещо развитие на своя бизнес в сферата на оптичните и онлаин оператори. Действие, което не само не му прави чест, но и налага някои основни проверки върху дейността на настоящия вицепремиер.
16.04.2018, 10:35 часа
2623 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha