Румен Радев разкритикува работата на правителството и парламента

Румен Радев разкритикува работата на правителството и парламента Президентът Румен Радев разкритикува работата на правителството и Народното събрание.
„Едни и същи фирми печелят обществени поръчки. От 10 фирми накрая остава една. Фирми с неясна собственост и капитали изкупуват енергопреносната мрежа. Това разкрива неспособността на държавата да защити обществения интерес“, коментира президентът Румен Радев по време на лекция пред студенти и преподаватели в УНСС.
„Когато говорим за икономика, трябва да помним, че тя е пряко свързана с политиката. Не трябва да забравяме, че успехът на всяка политика се измерва с ползите за обществото. България е най-бедната и корумпирана държава в Европейския съюз. Българските пенсионери мизерстват“, коментира още държавният глава.
Радев изнесе лекция за социално-икономическото развитие на България посланици, преподаватели и студенти в рамките на Младежки икономически форум.
„В момента България прилича на строителна площадка. Някакви хора носят материали, други ги крадат, защото е тъмно. Едни хора строят магистрали, а след тях остават дупки, защото е тъмно. Крайно време е да включим прожекторите!“, каза още Румен Радев.
16.04.2018, 12:51 часа
947 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha