Гл. арх. Марина Ташева: Работата ми в община Мездра не е била подпомагана на партиен принцип

Гл. арх. Марина Ташева: Работата ми в община Мездра не е била подпомагана на партиен принцип Главният архитект на община Мездра излезе с опровержение във връзка с обвиненията на депутатите от ПП ГЕРБ за партийните назначения в общината. Документът бе изпратен на редакционния имейл на агенция BulNews. Публикуваме текста без редакторска намеса: 
"Уважаеми г-жо Аврамова, г-н Кръстев, г-н Иванов и г-н Тодоров,
по повод изявлението ви от 5 април, мисля че е необходимо, в интерес на фактите, а не толкова на истината, да се обърне внимание на определени моменти от изказването ви, в което името ми е посочено като част от масовите партийни назначения в Община Мездра. Казвам фактите, защото ако част от тях бъдат пренебрегнати, истината може да бъде изопачена.
Един подобен факт в случая, който прави изявлението ви напълно  несъстоятелно е, че съм член на Изпълнителния съвет на Движение „Да България“ - Враца. Намирам за съвсем нелогично предположението да съм назначена по партиен признак, а не експертен. Убедена съм, че и вие бихте го определили като такова, ако бяхте запознати с тази информация. Изявлението ви буквално представя информация, публикувана в анонимен сайт – itetakate.com, под формата на четене. Дотолкова буквално, че името ми е погрешно прочетено, точно както погрешно е публикувано и в сайта. Факт е също, че часове след изнесената от вас информация, въпросният сайт беше изтрит. Само мога да предполагам, че причината е да се „замете“ връзката с източника на манипулативната информация.
Считате ли за достойно в качеството си на народни представители, да препрочитате анонимен сайт, в Народното събрание, или подобно занимание е по-подходящо за деца в първи клас и то в класните стаи? Не счетохте ли за необходимо преди това да направите проверка за достоверността на данните, представени във въпросния сайт? Аналогично на сайта и във вашето изявление, ме представяте като дъщеря на бизнесмен, собственик на „Ташев транс“. Извинявам се, но фактът че съм дъщеря на баща си, не е скандален, нито шокиращ за мен. Напротив, гордея се с това!
Тревожен за мен е враждебният тон, с който се споменават хора със собствен бизнес. Подобни практики се считат за  характерни в един тоталитарен, репресивен режим, от който, разбира се, вие се разграничавате.
Друг момент от изявлението ви, както и част от текста от анонимния сайт, е списък от служители, напуснали Община Враца. Името ми попада във въпросния списък, а е факт че никога не съм била служител в тази община. Не е тайна, че огромна част от служителите на Община Враца бяха принудени да напуснат в самото начало на управлението на ПП ГЕРБ.
Дали това не е ярък пример за практика на партийни уволнения, реципрочно назначения, при смяна на местната власт?
Мисля, че достойнството, професионализмът, съвестта и солидарността към хората, особено когато работата им го изисква, са личностни качества и нямат връзка с партийна принадлежност.
Причината за назначението ми в Община Мездра е, че и инж. Генади Събков споделя тези принципи. В този смисъл, работата ми като експерт в Община Мездра на длъжност „Главен архитект“, не е била нито препятствана, нито подпомагана на партиен принцип.
С уважение,
арх. Марина Ташева
гл. архитект на Община Мездра"
16.04.2018, 16:07 часа
5490 2
Коментари

Факти

16.04.2018, 17:32 часа
Факто е обаче, че госпожата и семейството и са част от екипа на инж.Бубев. те го издигнаха за кмет на Враца. всички те са свързани с комунистическата номенклатура, както преди 1989, така и след тази година. Ясно е, че връзката е ЛКП/БСП за назначаван

запозната

16.04.2018, 16:54 часа
Не познавам Гл. архитект на Община Мездра, но изнесеното от нея отговаря на истината. Крадецът вика дръжте крадеца. ГЕРБ принудиха всички, които не са от тяхната партия да напуснат, за да си назначат техни експерти, което рязко дръпна назад община Вр
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha