Службите подслушвали петима жители на Монтана

Службите подслушвали петима жители на Монтана Общо 5 са исканията от прокурорите в Монтана до Окръжния съд за прилагане на специални разузнавателни средства през изминалата 2017 година, научи BulNews.bg. И петте искания са били уважени, като единствено е отхвърлено искането за продължаване на срока за прилагането на СРС. В сравнение през 2016 година до съда са отправени две искания, като и двете са били на окръжната прокуратура в Монтана, толкова са били поискани и през 2015 година.
Данните сочат увеличение на използваните и прилагани СРС спрямо двата предходни периода. Според магистратите от съда в Монтана това обстоятелство следва да се разглежда като положителна характеристика, макар че използването на СРС е извънреден и краен способ и се прилага само в случаите на невъзможност да бъдат събрани доказателства по друг ред.
През миналата година прокурорите от региона са отправили до съда 663 искания за предоставяне на данни по Закона за електронните съобщения срещу 609 за 2016 година и 478 през 2015 година. Увеличението по този показател е над 8% спрямо предходния период. Впечатление прави, че три четвърти от общия брой искания са подадени от прокурорите в районната прокуратура в Монтана – 538 броя.
17.04.2018, 08:20 часа
2684 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha