7,3 млн. долара е струвала охраната на Зукърбърг през изминалата 2017 година

7,3 млн. долара е струвала охраната на Зукърбърг през изминалата 2017 година Facebook повиши разходите за охрана на Марк Зукърбърг с 50% през миналата година, като по този начин те възлизат на 7,3 млн. долара. Финансирането на охраната се изисквало "поради специфични заплахи за неговата безопасност, в резултат на неговата позиция като основател, президент и изпълнителен директор".Отделно за същия период компанията е похарчила над 1,5 млн. долара за частни самолети, с които Зукърбърг е пътувал. Всичко това означава, че от 2015 година насам за специфичните нужди на ръководителя на Facebook по отношение на охраната и пътуванията са отделени над 20 млн. долара.
Освен това охраната на дома на Марк Зукърбърг в Калифорния, както и бодигардите, които го придружават също се поемат от компанията. "Прилагаме тези охранителни мерки за сметка на компанията, поради важността на г-н Зукърбърг за Facebook, и вярваме, че цената на общата ни охранителна програма е точна и необходима", твърдят от компанията.През изминалата 2017-та година също така са похарчени над 2,7 млн. долара за охрана на Шерил Сандбърг (главен оперативен директор на Facebook). Сумата не е много по-висока от тази, отделена за охрана през 2016 година. В същото време обаче тя е получила общо над 22,5 млн. долара през изминалата година, под формата на заплати, бонуси и акции в компанията.В същото време самият Зукърбърг продължава да взема по 1 долар годишна заплата за позициите, които заема вътре в компанията, но като нейн собственик обаче реалното му богатство съответства на пазарната цена на компанията и варира около 70 млрд. долара, което го превръща в един от десетте най-богати хора на планетата.
От Софтуерния университет напомнят, че Марк Зукърбърг се сблъска с остър критицизъм през последните седмици, за ролята на компанията му в предаването на лични данни на потребители, на трети компании. Във връзка с това през изминалата седмица той бе главен участник в над 10-часова работна среща с щатски сенатори, от която обаче излезе без съществени промени за компанията, поне към настоящия момент.
17.04.2018, 08:17 часа
522 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha