Видинско училище посрещна гости от три държави

Видинско училище посрещна гости от три държави ОУ "Иван Вазов" във Видин посрещна гости от Испания, Италия и Швеция в навечерието на патронния си празник, който ще бъде отбелязан на 20 април. Облечени в носии, с питка с мед и български песни, видинските ученици казаха "добре дошли" на чуждестранните ученици, които ще бъдат в града до петък. Идеята на срещите е да се даде възможност на учениците да говорят, да се чуе техният глас относно това какви идеи имат за развитието на училището, каза преподавателят по английски език Пламенка Иванова:
"В основата на дейностите са изграждането, развитието и усъвършенстването на работата на ученическите съвети в училище, да се изградят там, където не съществуват, като например в училището в Италия. Това ще даде много на нашите ученици, ще има голям ефект върху облика на училищата. Искаме да ги научим да могат по-свободно, по-решително да кажат това, което искат да се случи, да изградим у тях качества като толерантност, независимо от пол, религия и т.н."
Срещата продължи с презентация на видинското училище и интерактивни игри. Утре предстоят открити уроци, програма за Деня на Земята (22 април), а в клуб "Дебати" ще се обсъжда какви умения трябва да има един учител. На 19 април, деня на самоуправлението, българските и чуждестранните ученици ще влязат в ролята на учители. Следващата среща ще е през септември в Испания, след това в училището в Тенерифе и в Швеция.
17.04.2018, 16:30 часа
1060 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha