Зараза! Бум на болни от варицела във Врачанско

Зараза! Бум на болни от варицела във Врачанско Повишаване на болните от варицела e отчетена през изминалата седмица от здравните власти във Врачанско, научи BulNews.bg. Само за няколко дни с шарката се заразили нови 7 души, а един е заболял от скарлатина, съобщиха от регионалната здравна инспекция.
Наскоро медицински специалисти заявиха, че именно варицелата е най-разпространената неконтролируема инфекциозна болест в България. Справка в регистъра на здравната инспекция показва, че от началото на годината в областта са регистрирани над 70 заразили се с варицела.
Припомняме, че варицелата, позната още като лещенка, е вирусна заразна болест, главно сред деца до 10 години. Тя протича леко с обрив по кожата, без да оставя следи. Инкубационният период е от 11 до 21 дни. В някои случаи ненавременното й лечение води до много сериозни усложнения за здравето за това при поява на симптомите задължително трябва да се потърси помощ от лекар.
Не забравяйте, че пациентите, заразили се с варицела, трябва да се наблюдават за възможни усложнения в резултат на вторични бактериални инфекции, които може дори да са фатални.
Грипът и острите респираторни заболявания в областта са ниски, като за миналата седмица са регистрирани 51 случая.
19.04.2018, 08:20 часа
1237 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha