Внимавайте, когато ви глобяват за транспортно нарушение в Гърция

Внимавайте, когато ви глобяват за транспортно нарушение в Гърция Ако ви глобят в Гърция за транспортно нарушение, но ви напишат акт върху стара бланка, където е упоменато, че може да ползвате отстъпка от 50% върху сумата ако платите в рамките на 10 дни, вие сте в право да я ползвате, независимо от промените в закона, коментират юристи.
Повод за тази дискусия стана настъпилия хаос предизвикан от Закона за движение по пътищата в Гърция, който бе публикуван в Държавен вестник в началото на м. април.
Конкретно отмененото 50% намаление на нарушенията, което се изплащаше в рамките на 10 дни от деня на нарушението се оказа слабото място. Пример за това е оплакване, направено за инцидент в Иласис, Родос. Според него преди няколко дни полицията го е спряла за проверка и му е присъдила нарушение от € 205. Документът, който му е даден обаче е от старите бланки и на него пише, че ако глобата бъде платена в рамките на 10 дни, може да се намали на половината, т.е. 102,5 евро.
Без да бъде информиран за промяната на закона, на 17 април шофьорът е отишъл да плати 102,5 евро. По-късно е уведомен по телефона, че в рамките на деня трябва да се върне и да плати останалото, тъй като законът се е променил. Самият той обаче твърди, че след като на полицейския документ е отбелязано, че може в рамките на 10 дни да плати 50% от нарушението, той е следвал указанията посочени в документа и отказал да плати.
19.04.2018, 15:45 часа
769 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha