Разносвач на хляб прегази мъж с микробуса си и избяга

Разносвач на хляб прегази мъж с микробуса си и избяга Подсъдимият работил като шофьор на микробус,  с който бил разнасян хляб по търговски обекти. На горепосочената дата Божидар Г. доставил хляб на магазин в гр. Шивачево.
След като се разплатил с продавачката се качил в превозното средство, за да потегли. Тогава от магазина излязъл пострадалия, който се насочил в зоната зад микробуса и неправомерно навлязъл към средната част на пътното платно. В този момент товарния автомобил предприел маневра на заден ход, като скоростта му достигнала 12 км/ч. Подсъдимият предприел и извършил маневрата, без да наблюдава непрекъснато цялата зона зад товарния автомобил, като е следвало или да предприеме обръщане на посоката на движение при движение напред и на място, което не би затруднило останалите участници в движението, или да осигури човек, който да регулира извършената маневра.
В резултат от предприетата маневра пешеходецът бил ударен, а тялото му попаднало под гумите на превозното средство. Подсъдимият възприел какво се е случило, слязъл от микробуса и опитал да проведе разговор с пострадалия, но не успял. Тогава се качил на превозното средство и напуснал местопроизшествието. Пострадалият починал от раните си в болнично заведение.
19.04.2018, 16:17 часа
2888 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha