Хроники от Северозапада: Пиян заряза жена си на пътя да се прибира пеша и катастрофира

Хроники от Северозапада: Пиян заряза жена си на пътя да се прибира пеша и катастрофира Районна прокуратура – Мездра е постигнала споразумение със защитата на В. Томов (на 38 години), шофирал след употреба на алкохол по пътя от с. Върбешница в посока с. Боденец.
Следобед на 22.07.2017 г. подсъдимият В. Томов се връщал след гостуване на познати в с. Върбешница, където консумирал алкохол. Движел се с управлявания от него лек автомобил „Пежо“, като заедно с него пътувала жена му. По пътя двамата се скарали и Томов я оставил да се прибира пеша.
На един от завоите, в близост до Върбешкия язовир, водачът изгубил управление над автомобила си и се ударил в намиращ се в непосредствена близост до пътното платно изоставен фургон. Живееща наблизо свидетелка на случилото подала сигнал на телефон 112 и изтичала при колата, за да окаже помощ на намиращия се в нея шофьор. Жената видяла излизащия от авариралото МПС водач, който бил видимо в нетрезво състояние и не можел да пази равновесие.
Tомов се държал агресивно с пристигналите на място служители на РУ-Мездра и осуетил тестването му с техническо средство за употреба на алкохол. Впоследствие той бил придружен до ЦСМП, където дал кръв за лабораторна обработка.
Изготвената по делото физико-химична експертиза е установила наличие на 2,15 промила алкохол в кръвта на водача.
В. Томов се е признал за виновен за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК и се е съгласил да му бъде наложено наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване.
19.04.2018, 16:55 часа
4030 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha