Над тон пластмаса събраха доброволци около язовир Огоста край Монтана /снимки/

Над  тон пластмаса събраха доброволци около язовир Огоста край Монтана /снимки/ Над 1 тон пластмаса събраха вчера доброволци от сдружение „Рибар“ само от няколко местности около язовир Огоста край Монтана. Като обем това са около 5 ремаркета на товарен камион. Има обаче още доста работа и боклук за събиране.
От няколко години нивото на язовира не е било толкова високо и сега е събрало всичкия боклук, натрупан от рибари и недобросъвестни стопани на имоти, които са изхвърляли всичко около коритата на реките Бързия и Огоста. Течението е донесло всичко в язовира и северозападните ветровете са го отложили в източните и южни брегове.
Днес имаше над 300 рибари в разрешените за риболов зони. Организаторите канят всички да отделят 5 часа в годината и да заповядат другата събота в 10ч. под ракетната в Благовския район да почистим и там. В Малакутловския ръкав и под Сипеите също има още много боклук за събиране. Сдружение "Рибар" се бори да направи язовир Огоста топ дестинация за риболов и туризъм.
От сдружението благодарят на ЕКОПАК България АД, Областна администрация Монтана и близките общини, които се заеха с извозването.
22.04.2018, 09:00 часа
1607 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha