Ремонтът на третокласния път след Лом ще е завършен до лятото

Ремонтът на третокласния път след Лом ще е завършен до лятото До средата на месец юли трябва да бъде завършен ремонтът на над 20-километров участък от третокласен път 114, започващ от Лом и минаващ през селата Сталийска махала, Дондуково, Дреновец, Ружинци и Чупрене. Проектът за третокласния път след Лом стартира през месец септември 2017 година. Тогава "Агенция Пътна инфраструктура" изготви план за превантивен ремонт на трасето. 
"Ремонтираният участък ще е от километър 22 до километър 43.066, т.е дължина над 21 километра. Над 8 милиона ще бъдат вложени в  рехабилитационните дейности, а изпълнението започна на пети октомври. Предвидени са ремонт на пътната настилка, стабилизиране на банкета, почистване на отводнителни съоръжения, изрязване на храсти, доставка, ремонт и монтаж на пътни знаци, полагане на хоризонтална маркировка. Целта на този превантивен ремонт е подобряването на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на съществуващата настилка", уведоми инж. Пламена Петкова, представител на Областно пътно управление.
Пътят ще поеме транспортния поток на тежко-товарните моторни превозни средства при възникване на необходимост от пренасочването на движението от главен път Е-79.
22.04.2018, 11:30 часа
2288 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha