Спасиха три малки мечета край село Барутин

Спасиха три малки мечета край село Барутин Спасиха три малки мечета при съвместна акция на Министерство на околната среда и води, Регионалната инспекция по околна среда и води в Смолян и фондация „Четири лапи“. 
Спасените мечета на възраст не повече от четири месеца са открити без майка им в района на доспатското село Барутин. С цел безопасност, както за мечетата, така и за жителите на селото, те са прибрани от Спешната група към екониспекцията. Извършен е няколко часов оглед в района, като са търсени следи от майката. Тъй като тя не е открита, със съдействието на министерството, са предприети мерки по координиране на съвместни дейности с фондация „Четири лапи“. 
Поради факта, че мечетата са кърмачета и дълъг престой без мляко би довел до смъртта им, те веднага са транспортирани и приети в Парка за танцуващи мечки край Белица, стопанисван от „Четири лапи“ и фондацията на Бриджит Бардо. Там за тях ще бъдат полагани грижи от опитни специалисти. 
Междувременно от смолянската екониспекция в района на село Барутин ще се поставят фотокапани, за да се проследи дали ще се появи майката на мечетата. Ако тя не бъде открита в рамките на следващата седмица, те ще бъдат настанени в спасителен център в Гърция, който е специализиран в оказването на помощ на осиротели мечета и връщането им в естествена среда. 

22.04.2018, 13:30 часа
965 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha