Вижте какво се случва с тялото ви, ако тренирате вечер

Вижте какво се случва с тялото ви, ако тренирате вечер Има дни, в които ако успеете да направите каквото и да било упражнение, си е печалба от тотото. Има и такива, в които децата не ви дърпат, мъжът не мрънка, свекървата не ви е на гости и най-накрая имате време да отскочите до фитнес залата.
Дали обаче е добра идея да спортувате след 8 вечерта?
Браво на вас, че имате енергия за това в този час, но специалистите не са особени привърженици на прекалено късните тренировки.
Тренировките след като е минал Сънчо, имат негативен ефект върху добрия и качествен сън.
Това се дължи на ендорфините, които се освобождават по време на упражненията в тялото. Тези хормони ни карат да се чувстваме еуфорично, а това едва ли е най-доброто за бързото ви заспиване.
Освен това организмът ни започва производството на мелатонин между 19 и 20 часа. Този хормон регулира съня, а когато се опитваме да се борим с него, причинявайки му физическа активност, то със сигурност цяла нощ ще броим овце.
Ако единственото време, в което може да тренирате, е вечер, тогава не се пънете да правите силови и прекалено интензивни упражнения. По-добре заложете на йога или на пътечката за бягане.
22.04.2018, 14:15 часа
1694 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha