АМК "Ботевград" спечели раликрос "Видин 2018"/снимки/

АМК "Ботевград" спечели раликрос "Видин 2018"/снимки/ Пистата на летището край видинското село Иново бе домакин на първия кръг на Държавния шампионат по раликрос. Преди церемонията по официалното откриване днес бе направена почетна обиколка в памет на Александър Атанасов, 7-кратен шампион по автокрос и един от инициаторите на националните шампионати по раликрос и автокрос.
Стотици фенове наблюдаваха автомобилното състезание и подкрепяха своите фаворити. Общо 24 автопилоти взеха участие в раликроса.
При финалното класиране в Дивизия 3 на първо място е Иво Иванов от АСК „Жико-Моторспорт”, на второ и трето -  Николай Николов от АСК „Жико-Моторспорт” и Методи Тодоров от АМК „Старт М Криводол”;
в Дивизия 2 приза спечели Ивайло Йончев от АМК Ботевград, следван от Владимир Димитров и Симеон Велев от АМК Ботевград;
в Дивизия 1 победител е Светослав Манастирски - АМК „Старт М Криводол”, на втора и трета позиция са Александър Томов - АСК Монтана Рейсинг и Антон Хайтов - АСК „Жико-Моторспорт” 2.
В отборното класиране начело застана АМК Ботевград, а след него се подредиха АСК „Жико-Моторспорт” и АМК „Старт М Криводол”. За дебютно участие бе награден 16-годишният състезател на АСК „Жико-Моторспорт” - Тошко Петров. И тази година бе връчена традиционната купа „Лада”, която отиде при Георги Ставров от АМК „Старт М Криводол”.
Купите на победителите връчи кметът на Община Видин Огнян Ценков, който е и председател на организационния комитет на раликрос „Видин 2018”. Той изказа своята благодарност към организаторите на състезанието и лично към председателя на АСК „Жико-Моторспорт” Иван Иванов за ентусиазма и волята, които влага за провеждането на раликроса. Ценков изрази категоричната си позиция, че Община Видин ще продължава да съдейства за развитието на автомобилния спорт, който е сред най-популярните в нашия град.
Надпреварата бе открита от заместник-кмета на Община Видин Венци Пасков, който е заместник-председател на организационния комитет на раликроса. Той благодари на Българската федерация по автомобилен спорт, на АСК „Жико-Моторспорт” и на всички, чиито усилия допринасят традицията да се запази и надгражда. С приветствие към организаторите и участниците се обърна и областният управител на Видин Албена Георгиева. Поздрав към автопилотите и гостите отправи също Иван Иванов, председател на видинския клуб „Жико-Моторспорт”.
22.04.2018, 17:33 часа
1248 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha