​Служителите на РЗИ-Враца отново протестират заради ниски заплати и лоши условия на труд

​Служителите на РЗИ-Враца отново протестират заради ниски заплати и лоши условия на труд Служителите на Регионалната здравна инспекция във Враца отново излязоха на протест днес, видя репортер на агенция BulNews.bg. За втори път те се събраха в обедната си почивка пред сградата на инспекцията, за да изкажат недоволството си срещу лошите условия на труд и ниското заплащане.
Припомняме, че служителите протестираха и миналия месец, като по думите им в резултат на това те са получили „минимални увеличения на минималните си заплати“.
Както тогава, така и сега исканията им бяха представени от главния експерт в РЗИ и секретар на синдикалната организация към КНСБ Грозданка Найденова.
Тя посочи, че хората искат нормални възнаграждения за работата си и също така да се подобрят условията им на труд. По думите им покривът тече, окачените тавани падат върху главите им, а зимата мръзнат от студ. Същите оплаквания бяха изказани и при предишния протест на работещите в РЗИ, но резултат не е имало, категорични са хората.
Писма с исканията си за увеличение на заплатите и ремонт на сградата служителите многократно са писали до министерствата на здравеопазването и на финансите, както и до омбудсмана.
15 от протестиращите в момента са в София, за да се включат в националния протест, където ще отстояват исканията си.  

 
23.04.2018, 12:50 часа
2353 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha