Вокална група „Детски свят –мини” с първо място на международен фестивал

Вокална група „Детски свят –мини” с първо място на международен фестивал Престижни отличия от Международния детски фестивал „Млади таланти” получи Центърът за подкрепа и личностно развитие в Мездра. Форумът се проведе в Националния дворец на децата в София.
Вокалните групи и индивидуални изпълнители на забавна и популярна песен бяха разпределени в два конкурсни дни – 17 и 18 април.
Жури в състав Мими Иванова, Нели Маринкова и Петър Попов оценяваше изпълненията на участниците. Над 70 формации и индивидуални изпълнители се включиха в надпреварата.
Малките възпитаниците на музикалния педагог Анета Петкова от Вокална група "Детски свят -мини" грабнаха първото място в раздел за музикално изкуство в първа възрастова група от 6 до 9 години. Децата спечелиха  журито с песните “Карлсон“  по музика на Красимир Милетков и текст на Ангелина Жекова и песента “Песенка крокодила Гены“ по музика на Вл. Шаинский и текст Ал. Тимофеевский.
 Йоана Лиловска спечели второ място в категорията за индивидуални изпълнители във възраст 6-9 години с песената “Нашата мила страна“ по музика на Димитър Петков и текст на  Иван Генов.
 ВГ „Детски свят”  получиха грамота и статуетка за участие. Те изпълниха песните “Обаче, понеже, защото“ и “Там край реката“.
 В категорията индивидуални изпълнители във възраст 10-14 години, Елена Митова  спечели  грамота и медал, с песните “У дома“ и “Гадже за милиони“.
Международният детски фестивал „Млади таланти” се проведе от 16 до  21 април 2018 г. Основни цели на детския фестивал са: издирване и популяризиране на млади таланти и предоставяне на възможности за творческа изява, взаимодействие и обмяна на опит между различни състави, клубове и школи по изкуствата от страната и чужбина; запознаване с новите тенденции в областта на изкуствата; обогатяване и разнообразяване репертоара на колективите в областта на изящното, музикалното, театралното и танцово изкуства, разширяване на концертния им живот.
Сред задачите на фестивала са: осъществяване на културен обмен, създаване на условия за установяване на контакти и сътрудничество между децата от различните школи от страната и чужбина, приобщаване към културните ценности на танцовото, театралното, музикалното, приложното, фото и видео изкуството и живописта, литературното творчество.
Международният детски фестивал на изкуствата „Млади таланти” се провежда всяка година. В него могат да участват деца и младежи до 19 години от музикални, театрални, танцови, изобразителни и приложни клубове, школи и формации от училища, читалища, центрове за подкрепа за личностно развитие и други.
 
23.04.2018, 16:04 часа
708 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha