"Монтана" взе точка при гостуването на лидера "Царско село"

"Монтана" взе точка при гостуването на лидера "Царско село" "Монтана" завърши 1:1 при гостуването на лидера "Царско село" в 26-ия кръг на Втора лига. Тимът на Ферарио Спасов започна по-добре срещата, но бе посрещнат с брутални действие от домакините. Още в 4-та мин. Хашев бе декориран в жълто за грубо нарушение срещу Балджийски, при което халфът дълго остана на терена. В 6-та мин. Руйчев опита с двата крака да контузи сериозно Коконов, но реферът Железов не отсъди нищо. В 10-та мин. Минчев от "царете" би с глава на 5 метра над вратата. В 15-та мин. и Павел Петков пробва да пробие отбраната на гостите, но шутът му мина над оградата и полетя към близкия софийски квартал. В 18-та мин. Стефан Цонков уцели гредата зад Филип Димитров. В 32-та мин. вратарят улови топката пред погледа на монтански нападател. В 33-та мин. колегата му Ивайло Василев спаси по фамозен начин голов удар с глава към своята мрежа. Георги Хашев засече остро центриране от корнер, при което вратарят с тяло препречи пътя на кълбото. В 35-та мин. Владимир Айтов можеше да вкара, но се размина с топката след пробив по фланга и центриране на Тони Тасев. В 38-та мин. беше отменен гол за "Монтана". Коконов шутира силно в напречната греда, след което кълбото тупна пред голлинията. Отскочилата топка беше довкарана от Сергей Георгиев, но попадението бе отменено заради засада на неговия автор. В добавеното време на първата част Иван Коконов направи смешен Хашев и го преодоля, мушкайки кълбото между краката му. Последва удар от упор, който беше спасен от вратаря на "царете" Филип Димитров.
В 53-та мин. Павел Петков проби и центрира, но Димитър Петков не можа да засече във вратата на гостите. В 55-та мин. Балджийски стреля остро, но топката се удари у капината Михов и се върна към центъра на терена. "Царско село" поведе в 59-та мин. Георги Минчев заби топката в мрежата, след като при центриране от ъглов удар вратарят Василев увисна. Гостите претендираха за нарушение в атака на Георги Хашев, но реферът Железов не видя такова. Монтанци реагираха като ужилени, а Ферарио Спасов вкара в игра бранителя Тодор Колев и нападателя Йордан Йорданов. В 64-та мин. Тони Тасев се опита да си изпроси дузпа, но си заслужи жълт картон след откровена симулация. В 68-та ми. Хашев събори Коконов на границата на наказателното поле, а Тасев стреля остро от фаула в долния десен ъгъл. Димитров обаче с котешки рефлекс изби в корнер. В 75-та мин. Тодор Колев падна в пеналта, но реферът не даде дузпа. В 77-та мин. гостите отново имаха възможност да вкарат след центриране на Колев, но Михов би неточно. Резултатът беше изравнен в 81-та мин. Димитров отби топката при удар от упор, но Атанас Илиев с добавка отблизо забоде кълбото неспасяемо в мрежата за 1:1. В 87-та мин. той пропусна да се превърне в герой на мача. След центриране на Колев отдясно, нападателят с глава стреля на сантиметри край вратата от 5 м. В 88-та мин. Тасев проби до аутлинията и върна топката, но не се намери негов съотборник, който да я засече. В 89-та мин. реферът Валентин Железов не се поддаде на провокациите за дузпа на "царете" и не отсъди такава при опит на Диков да си я изкара. Съдията беше заобиколен от домакините, но не промени решението си. До края на мача играта се изнерви, а Георги Хашев беше изгонен за втори жълт картон.
За "Царско село" излязоха: Филип Димитров, Марио Петков, Тейнур Марем, Димитър Руйчев, Георги Хашев, Димитър Петков, Антонио Георгиев, Георги Минчев, Павел Петков, Божидар Кацаров и Светослав Диков.
За "Монтана" стартираха: Ивайло Василев, Даниел Георгиев, Иван Михов, Стефан Цонков, Кристиян Димитров, Владимир Айтов, Саргис Шахинян, Тони Тасев, Сергей Георгиев, Борислав Бладжийски и Иван Коконов.
"Царско село" е на върха с 54 т., пред "Ботев" /Вр/ с 52. Трети е "Локомотив" /Сф/, който има 51 т., а "Монтана" е на 4-о място с 47 т.
23.04.2018, 20:50 часа
1280 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha