Скандал с мигранти "взе главата" на Амбър Ръд

Скандал с мигранти "взе главата" на Амбър Ръд Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд подаде оставка, след като правителството се опита да реагира на общественото възмущение от отношението на ведомството й към живеещи от години във Великобритания карибски имигранти, определени погрешка като незаконно пребиваващи, предаде Ройтерс, като се позова на Би Би Си.
Канцеларията на министър-председателката Тереза Мей съобщи, че Ръд е подала оставка, след като изглежда е подвела парламента за съществуването на набелязан брой незаконни мигранти, подлежащи на депортиране годишно, посочи ДПА.
Говорител на "Даунинг стрийт" съобщи, че министър-председателката е приела оставката на Ръд.
Оставката беше огласена само часове след като министърката каза, че ще остане на поста си, за да гарантира, че британската имиграционна политика е "хуманна". Политици от опозицията обаче я призоваха да се оттегли, предаде Асошиейтед прес.
В страната се надигна възмущение, след като в. "Гардиън" съобщи, че на хора, дошли от Карибите в десетилетията след Втората световна война, наскоро са били отказани медицински грижи и че те са били заплашени с депортиране, тъй като не могли да представят документи, доказващи правото им да живеят в страната.
 
30.04.2018, 08:06 часа
637 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha