83 състезатели участваха в мотокроса "Гранд при" на Лехчево /снимки/

83 състезатели участваха в мотокроса "Гранд при" на Лехчево /снимки/ Йордан Йорданов с КТМ от домакините победи в клас „МХ3” /250 сс/ в "Гранд При" на Лехчево, в който се пуснаха 15 състезатели. На 4 сек. след него финишира Людмил Александров с „Ямаха” от Видин. Трети остана Гани Нецев със същия мотор.
Рекорден брой пилоти – 83, участваха в третото издание на мотокроса на пистата в местността „Кунов гложак“. Двудневната надпревара беше открита от кмета на Община Бойчиновци Светлин Сретениев.
„Благодаря на членовете на МХ Лехчево, на всички спонсори и приятели на мотокроса. Радвам се, че от година на година трасето става все по-добро и условията са отлични. Това личи и от големия интерес от страна на състезателите”, каза Сретениев.
Сред официалните гости на състезанието бяха народният представител от ГЕРБ Дилян Димитров, кметът на Чипровци Пламен Петков и зам.-управниците на Бойчиновци Таня Петрова и Николай Илиев.
Най-оспорвана беше надпреварата в клас „МХ3” /до 450 сс/. В него стартираха 27 пилоти. Победител стана Мартин Тодоров с „Ямаха”, следван от Григор Царев и Александър Ленев, и двамата с КТМ. Осми е Киприян Попеску от Гърция, а 10-и се нареди представителят на местния мотоклуб Цветан Енчев.
В клас „МХ1” Тони Цветков с „Ямаха” изпревари Томислав Томов и Стефан Нейчев със същата марка мотори. В „МХ2” един от най-добрите пилоти в страната Майкъл Иванов остави на 3 сек. след себе си Алекс Димитров и Станислав Цеклов. И тримата караха КТМ.
В най-малкия клас „МХ65” победител стана Живко Иванов, финиширал пред Никола Досев и Радослав Русев, и тримата с КТМ. В клас „МХ85” първи е Виктор Бориславов с КТМ, следван от Димитър Шимов с „Кавазаки” и Габриел Недялков с КТМ. При ветераните над 45 г. Николай Ангелов с „Ямаха” се пребори с Калчо Димов с „Кавазаки” и Веселин Маринов с КТМ.
Призьорите в различните класове получиха предметни и парични награди от организаторите.
Пистата край Лехчево е направена преди повече от 9 г. През 2016 г. беше реновирана и на нея се провежда за първи път кръг от шампионата по мотокрос. Високоскоростното трасе е с дължина 1800 м. Състои се от общо 15 технични елемента, от които всеки един е специфичен. Има 12 леви и 7 десни завои. Пистата е изградена благодарение амбициите и упоритостта на Цветан Енчев и Йордан Йорданов, състезателите на МХ „Лехчево“.
"Гран При" е факт с голямата подкрепа на Община Бойчиновци и кметът Светлин Сретениев, който от малък е запален по моторите. Помагат и местни фирми.
Участниците в третото издание на надпреварата обявиха пистата в местността „Кунов гложак“ за трасе №2 за мотокрос в България, след Севлиево.
Третият кръг от шампионата ще е на 25 и 26 август в Кнежа.
01.05.2018, 15:44 часа
1893 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha