Греда! Гошо Синдика пак пусна фабриката за фалшиви новини „Конкурент“ и гузно се покри

Греда! Гошо Синдика пак пусна фабриката за фалшиви новини „Конкурент“ и гузно се покри „Фабриката за фалшиви новини“, която се намира в редакцията на врачанския вестник „Конкурент“, пусна нова продукция на пазара, установи мониторингът на агенция BulNews.bg. И този път заслугата за това е на все още главния редактор на изданието Георги Александров, когото обществото сполучливо нарича Гошо Синдика. Изтъканият от комплекси нисичък мъж гори от желание да се докаже като фактор в обществено-политическия живот във Враца, но предизвиква само иронични усмивки в аудиторията.
Поредната фалшива новина, пусната от фабриката „Конкурент“, се отнасяше за личността на новия изпълнителен директор на врачанската многопрофилна болница за активно лечение „Христо Ботев“. Преди около месец стана ясно, че досегашният шеф Орлин Цветков е депозирал оставка и се очаква на следващото общо събрание да бъде избран нов човек. Принципно това не е „Новината на годината“, но Гошо Синдика решава да се прави на информиран и започва упорито да налага името на Красимир Пандев. Бил говорил с два независими източника, информацията била желязна и други подобни тинтири-минтири. На 30 април, на сесия на общинския съвет, трябваше да бъде съобщено официално новата кандидатура за поста, която да бъде гласувана. Гошо Синдика толкова е бил сигурен в своята информация, че изпраща свой човек в залата само да му потвърди името на Пандев, за да пусне материал в сайта с комплексарското заглавие „Конкурент“ пак позна: Красимир Пандев става директор на врачанската болница“. Когато обаче получава обаждане, че за поста е предложен Евгени Любенов, той едва не получил инфаркт. Толкова е бил смачкан, че му трябваха близо 2 часа, за да пусне все пак новина от сесията и то доста след всички останали медии. На самото общо събрание в болницата се появи по-нисък от тревата, а след самото събитие пусна в сайта на вестника заглавие „Нова драма с болницата във Враца“, в който всъщност става въпрос за рутинната смяна на директорите.
Това е поредната титанична издънка на Гошо Синдика. Точно в такива случаи става ясно, че той и ръководената от него редакция работят по слухове и с непроверени източници. Да се сбърка веднъж е човешко, но да се допускат постоянно груби грешки в издание, което претендира да е стожер на истинската журналистика, е показател за нивото на самата медия. Обикновено синдиците са назначавани да закрият поверената им фирма и в това отношение главният редактор Георги Александров се справя отлично.
Агенция BulNews.bg изчака два дни с надеждата, че от „Конкурент“ ще се извинят за фалшивата новина, свързана с новия директор на МБАЛ „Христо Ботев“, но това не се случи. Водени от разбирането, че като водеща медия трябва да съобщаваме истинските новини на нашите читатели в страната и чужбина, ние с неохота сочим недъзите във врачанската журналистика. А и хубаво все пак собственикът Делян Пеевски и назначеният за управител Димитър Николов от Горна Оряховица да са запознати с истинската ситуация във вестника.
За съжаление все още на пазара има медии като „Конкурент“, които с цената на всичко се опитват да оцелеят в бурното информационно море. Тяхното корабче обаче май е с пробито дъно…
02.05.2018, 14:45 часа
3962 4
Коментари

Румен

02.05.2018, 22:01 часа
Най-забавните неща, които чета напоследък, са за Гошо Синдика. Не го познавам момчето, но изглежда потиснато. Не знаех и за Ружинци - какво красиво име! Но сигурно животът там е много мъчен. Да пасеш патки и изведнъж да те пуснат гл. ред. - гадно е..

К*Р ЗА НИСКИЯ

02.05.2018, 17:24 часа
Нисък, къде са ти устните?

Гагарин

02.05.2018, 15:49 часа
Абе кой го крепи тоя пустиняк, та още не са го изгонили с тоягите?! Нормален човек ще умре от срам след тези писания.

Рада

02.05.2018, 14:58 часа
Защо Гошо е толкова дребен, но не само на ръст?!?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha