Валери Симеонов: Само църквата не продава лотарийни билети

Валери Симеонов: Само църквата не продава лотарийни билети "Само църквата не продава лотарийни билети", коментира пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов, който внесе предложение за ограничаване на рекламата на хазартния бизнес.
Вицепремиерът коментира и исканите от него законодателни промени за премахването на рекламирането на резултатите от хазартните игри.
„Болестно състояние е търкането на билетчета. Аз никога не съм си купувал талон. Само БПЦ не продава талони в момента. Това е една пандемия, паталогично разстройство, в което участва държавата със своята пасивност. С търкането на билетчета се разрушава ценностната система на нацията, защото се внушава, че лесно се постига всичко в живота, без да се образоваш, без да се бориш, а постигаш късмета си срещу 3 лв., 4 лв., 5 лв. или 10 лв.. Възрастни жени с нисък статус и малки пенсии, влизат в магазина купуват си храна за 5 лв. и билетчета за 10 лв.“, коментира Симеонов.
„От хазарта Северозападна България не забогатява“, напомни той и се възмути, че постоянно има реклами за печалби, придружени с олигофренски усмивки.
Относно искането му за забрана за тютюнопушене, Валери Симеонов напомни, че няма заведение, в което човек да не излезе опушен. Той смята, че с исканите му промени ще премахне двуличието и напомни: „Тютюнопшушенето е вредно“.   
03.05.2018, 10:24 часа
1382 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha